Cum să atârnați perdelele

înălțimea la care să atârnați o tijă de draperie depinde de stilul ferestrei, de acoperirea ferestrei, precum și de înălțimea tavanului din cameră.

Cât de mare locați tija?

Pentru draperii obișnuite care atârnă de o parte și de alta a unei ferestre care produce un cadru, înălțimea tipică la care să se configureze tija de draperie se află la jumătatea distanței dintre partea superioară a ferestrei, precum și tavanul. Acest lucru se aplică dacă există mai mult de 12 centimetri între garnitura ferestrei, precum și tavanul. Pentru un tavan catedral, încercați să lăsați aproximativ 4 până la 6 centimetri deasupra garniturii ferestrei ca ghid. Dacă tavanul dvs. este scăzut, gândiți -vă la instalarea tijei cât mai aproape de tavan sau de modelarea coroanei. Într -o cameră mică, agățarea panourilor de draperie cât mai sus posibil va oferi iluzia înălțimii suplimentare.

Lungimea draperii

Majoritatea draperii ar trebui să atingă podeaua pentru a produce un aspect elegant. În cazul în care radiatoarele sunt o problemă, configurați nuanțe romane pentru confidențialitate, precum și încadrați fereastra cu panouri de draperie cu lungime de podea pentru a realiza un aspect „fereastră îmbrăcată”.

Lățimea draperii

„Fultitudinea” se referă la lățimea panoului completat. Pentru draperie mai tradițională, plinătatea de 2 până la 3 ori lățimea tijei va duce la draperie plisată. Rețineți că unele materiale atârnă într -un mod diferit de altele. Un material pur poate avea nevoie de mai multă plinătate, în timp ce un material mai greu precum catifea sau Chenille va avea nevoie doar de o lățime de 1-1/2 până la 2 ori mai mare decât cea a tijei.

Perdele cu jumătate de înălțime

Pentru perdelele de cafenea, configurați o tensiune sau o tijă în stil cafenea la jumătatea ferestrei, asigurându-vă că tija este paralelă cu mulția orizontală fixă. Acest stil de draperie trebuie instalat în cadrul ferestrei pentru un aspect completat, precum și ar trebui să atingă doar pervazul de jos. Pentru un aspect mai adaptat, cumpărați sau faceți perdele cu o lățime mai mică de 1-1/2 până la 2 ori mai mare decât cea a ferestrei.

Ferestre rotunde

Pentru ferestrele rotunde, agățați tija chiar sub partea rotunjită, lăsând secțiunea superioară a ferestrei descoperite pentru a lăsa lumina naturală. Sau, agățați tija deasupra întregii ferestre pentru a evidenția plafoanele înalte, precum și „cadru” fereastra specială cu țesătură.

Lungimea tijei de draperie

Deoarece cel mai probabil veți dori să desenați draperii în timpul zilei, asigurați -vă că tija de draperie se extinde cel puțin 3 sau 4 centimetri pe fiecare parte a cadrului interior al ferestrei. Dacă ferestrele dvs. sunt strânse între ele sau se pun în apropiere de colțuri, utilizați o tijă mai scurtă, precum și capetele completate în loc de finiale decorative.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.